Een tropische dag in Irrland!

De Bultje Foundation vervulde de droom van Lars. Samen met zijn ouders en zus Anna is Lars naar Irrland geweest, een enorm groot waterpark met speeltuinen, trampolines, boerderijdieren en nog veel meer! Lars heeft een hersentumor waardoor hij ontelbaar veel bezoekjes aan het ziekenhuis heeft gebracht. Bultje Foundation heeft daarom Lars een dagje weg gegeven, zo kon hij een dag even alles vergeten en genieten van het kind zijn.  Rond 12.00 uur die dag brak de zon door en is ook niet meer weggegaan. Lars heeft de hele dag volop genoten. Hij heeft gesprongen op de trampolines, gezwommen, worstjes gegeten en flink rond gerend met de andere kinderen. Maar wat hij het allerleukste vond was de enorme waterglijbaan met ijskoud water waar hij wel meer dan tien keer vanaf is gegleden!

Lars glijbaanLars en Anna

Bultje Foundation vervult voetbalwens

Beide teams

De Bultje Foundation vervulde op zaterdag 18 maart de voetbalwens van Rick Scholten tijdens de derby
v.v Mariënberg tegen v.v Bergentheim.Rick is een fanatieke voetbalsupporter en mocht de wedstrijdbal
aanbieden door met een helikopter te landen op de middenstip van het hoofdveld van v.v. Mariënberg.
Daarnaast kreeg Rick van de Bultje Foundation een cheque voor een VIP arrangement in het vernieuwde
overdekte speelparadijs het Giga Konijnenhol om een onvergetelijke dag te beleven met zijn vrienden.
Rick Scholten is 9 jaar oud en komt uit Oud-Bergentheim. Rick heeft de erfelijke aandoening Osteogenesis Imperfecta, een ziekte waarbij de botten zwakker zijn en makkelijker breken. Raadslid Rick Brink van de gemeente Hardenberg, die ook Osteogenesis Imperfecta heeft, was ook aanwezig.

Rick en RickRick in de helikopter

Ski revalidatiereis

‘Ik vraag hulp voor mijn zoon Mats en nog 7 kinderen met een beperking. Mats heeft Moyamoya, een zeldzame vaatafwijking die herseninfarcten en tia’s veroorzaakt. Mats is nu 12 jaar en kreeg zijn eerste herseninfarct op z’n vierde jaar. Hij mag nu mee met het revalidatie centrum waar hij onder behandeling is met een ski revalidatiereis. Ze komen echter geld tekort. Kan Bultje ons helpen?’

De Bultje Foundation ontving deze oproep van Sylvia Dijkshoorn. De skireis voor kinderen met een beperking helpt  kinderen én ouders inzien dat er meer mogelijk is dan gedacht. Onder professionele begeleiding  leren de kinderen stapje voor stapje het skiën naar eigen vermogen onder de knie te krijgen. Dat kan zowel staand skiën als zitskien zijn. Het leren skiën en bezig zijn met vriendjes in de sneeuw verlegt niet alleen grenzen en laat zelfvertrouwen bij kinderen en ouders groeien, maar er worden ook belangrijke revalidatiedoelen bereikt! De Bultje Foundation sponsort de skireis met een bedrag van €1000! We hopen dat Mats en de andere kinderen een geweldige skireis beleven!

Een bijzonder gewoon gezin

Een tijdje terug hoorde de Bultje Foundation van de droom van Natascha Peterink. Natascha heeft een bijzonder geWOON gezin: 3 eigen kinderen en 4 kinderen met een verstandelijke beperking aan wie ze een plekje, liefde en aandacht geeft. Haar grootste wens: een bus om alle kinderen veilig naar school, vriendjes, familie, therapie, sportclubjes, dokters of waar dan ook naartoe te brengen. Hier is echter veel geld voor nodig. De Bultje Foundation helpt Natascha graag bij het verwezenlijken van haar droom en doneert daarom €500,- euro! Wilt u Natascha en haar gezin ook helpen? Ga dan naar: http://www.dreamordonate.nl/3696-helpt-u-ons-op-weg.

Bus voor een geWOON gezin image

Glazen Huis Gramsbergen groot succes!

ALS logo def opbouw

Vijf dagen lang lieten 4 inwoners uit Gramsbergen zich opsluiten in een Glazen Huis om geld in te zamelen voor de Stichting ALS. Van zaterdag 26 december tot woensdag 30 december hebben zij zich ingezet voor deze stichting. In Nederland zijn er zo’n 1500 mensen met ALS. Hoop op een toekomst – met een gemiddelde levensverwachting van 3 tot 5 jaar na de eerste symptomen – is er voor hen nog niet. Het is daarom erg belangrijk dat er geld beschikbaar komt om onderzoek te doen. De Bultje Foundation vindt dit een prachtig initiatief en heeft het Glazen Huis in Gramsbergen geholpen met een donatie van €1000,-. De totale opbrengst van het Glazen Huis in Gramsbergen bedroeg maar liefst €51.794,97! Wat een succes!

Voorstelling Sterrenwachter

IMG_9966

Op 9 december vond de voorstelling Sterrenwachter plaats in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. Sterrenwachter is een bijzondere, beeldende voorstelling die is gebaseerd op het boek van Mark Haayema en Harmen van Straaten. De voorstelling wordt in een speciale tent gehouden en is voor kinderen vanaf 2 jaar. Het onderwerp van de voorstelling is proberen, vallen, opstaan en doorgaan: totdat het lukt! De kinderen in het Wilhelmina Kinderziekenhuis hebben met volle teugen genoten van de voorstelling! De voorstelling is mede mogelijk gemaakt door de Bultje Foundation en was afgelopen herfstvakantie ook te zien in het theater van Beerze Bulten.

‘Bedankt Beerze Bulten!’

milan

Een tijdje terug lazen wij het bericht van Peter en Karin ’t over hun zoon Milan. Zij hebben eerder op ons park gestaan en hier een geweldige vakantie beleefd. Milan is bijna 8 jaar oud en heeft het Syndroom van Down. Zijn ouders omschrijven hem net als hun andere zoons Silvan en Ivan, maar dan met alles een beetje extra. Hij is extra lief, extra eigenwijs, extra dwars, extra ondernemend, extra vrolijk en ga zo maar door. Zijn ouders willen ervoor zorgen dat ze Milan de beste kansen kunnen bieden. Ze staan daarom sinds mei 2015 op de wachtlijst om voor Dolfijnentherapie in Curacao bij Stichting Syndroom van de Lach. Met deze therapie kunnen ze werken aan Milans communicatie, zijn gedrag en zijn zelfredzaamheid. Het zou zijn ontwikkeling enorm helpen. De Stichting vergoed echter alleen de Dolfijnentherapie, daarom kan het gezin alle hulp gebruiken bij het sparen voor hun wens. De Bultje Foundation heeft daarom besloten om ze te helpen door een bedrag van €500,- te doneren! Veel succes familie ’t Hart!

Afwassen voor de Bultje Foundation

Ook onze gasten zetten zich regelmatig in voor de Bultje Foundation! Zo waren er in juli weer 2 leuke acties waarmee geld werd ingezameld voor kinderen die het nodig hebben. De Bultje Foundation zamelt via diverse manieren geld in wat ten goede komt aan kinderen en instanties die het nodig hebben. Dit doen we bijvoorbeeld door de kaartverkoop van onze musical, het jaarlijkse benefietconcert en door giften. Maar ook onze gasten zetten zich regelmatig in voor de Bultje Foundation. Zo waren er op 20 juli 3 meiden te vinden in sanitairgebouw Bultje. Voor een vrijwillige bijdrage deden ze de afwas van andere gasten van Beerze Bulten. De gehele opbrengst ging naar de Bultje Foundation! Een hele gave actie waar Bultje erg blij van wordt! Een andere actie om geld op te halen was 24 juli. Deze toppers zijn druk bezig geweest en verkochten hun zelfgemaakte armbandjes. Heel creatief en het opgehaalde geld komt erg goed terecht bij de kinderen die net iets meer nodig hebben! Goed bezig allemaal!

Bultje Foundation steunt Mont Ventoux

Op zondag 2 augustus heeft eigenaar Gerrit-Jan Hagedoorn namens de Bultje Foundation een cheque uitgereikt aan Ad en Rueben Lagas. Ad en Rueben ontvingen de cheque omdat zij in september 2015 de Mont Ventoux gaan beklimmen met de fiets. Dit doen zij om zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel. Van de opbrengst wordt een kinderkamp georganiseerd voor kinderen die kanker hebben of kinderen die in hun naaste omgeving te maken hebben met deze ziekte. De Bultje Foundation draagt graag bij aan dit mooie initiatief en we hopen op een mooie opbrengst, wat geheel ten goede komt aan het welzijn van kinderen. Wij wensen de heren heel erg veel succes toe!

IMG_5628

Cheque voor Stichting Hartedroom!

In de Bultje Foundation show van 12 augustus heeft Beerze Bulten een cheque t.w.v. €1000 uitgereikt aan stichting Hartedroom. De cheque werd uitgereikt naar aanleiding van een ontroerend berichtje tussen onze post. Hieronder staat het berichtje uitgeschreven:

Hallo Bultje en Aart! Het gaat over mijn 12 jarige neefje Lucas Valentijn. Een jonge man waar wij allen zeer trots op zijn. Vier jaar geleden is hij de eerste keer in het Sophia Kinderziekenhuis geweest. Daar kreeg hij te horen dat voor zijn leven werd gevreesd. Een veel te groot hart, met een minimale pompkracht was het probleem. En de grote vraag was, hoe komen we daar doorheen. Na vele onderzoeken, opnames en overleg van de doktoren kregen we eind 2014 het belangrijke nieuws te horen. Het enige wat mijn grote vriend kon redden was een zware operatie. Nee niet zo’n alledaagse, maar een ware harttransplantatie. Op 20 februari was daar plots de grote dag. Midden in de nacht gingen diverse doktoren aan de slag. Na zes en een half uur opereren, kon Lucas beginnen aan het zware revalideren. Nu zomervakantie 2015, wil Lucas het aan iedereen laten horen dat zijn nieuwe hart 100% werkt en zijn jeugd niet zal verstoren. Er valt voor ongewenste hartziekten nog veel te onderzoeken. Daarom zouden wij de Bultje Foundation 100% vereren, als zij ook voor onderzoek naar hartziekten iets aan de stichting Hartedroom zouden willen doneren!‘ door Huub Beekman.

sponsoring-algemeen