Bultjes Benefietconcert een groot succes!

Bultjes Benefietconcert 2015 was een groot succes! De 5e editie van het Benefietconcert voor de Bultje Foundation heeft woensdag 29 juli ruim €11.500 opgebracht. In twee uitverkochte voorstellingen schitterden onder andere Thomas Berge, Gerda Havertong, Dennis de Groot, Sita (als Rapunzel) en Mark Haayema. Voor de jongste gasten waren Woezel en Pip, Kikker, Fien & Teun, Mike de Ridder en anderen aanwezig. De typetjes van Beerze Bulten, zoals Aart Schroefdraad en Bultje, vormden de rode draad van het benefietconcert.

Het thema was dit jaar ‘Dromen’, omdat de Bultje Foundation dromen van kinderen waarmaakt. Net als voorgaande jaren werd het benefietconcert georganiseerd in samenwerking met Van Hoorne Entertainment. Tijdens het concert heeft de Bultje Foundation een cheque uitgereikt van €2500 aan de stichting Lach voor een dag. Deze stichting verzorgt een complete dag uit naar het theater, waardoor kinderen alle zorgen vergeten en kunnen lachen. Wij willen iedereen die heeft bijgedragen aan het benefietconcert namens de Bultje Foundation heel erg bedanken!

11796443_1094604393887821_7297827170999641351_n

Bultje Foundation steunt Serious Rescue 2014

Tineke de Boer, zweminstructrice van de Beerze Bulten, heeft dit jaar met Reddingsbrigade Zierikzee-Duiveland mee gevaren voor het goede doel van Serious Request 2014.

Van 20 t/m 22 december 2014 hebben reddingsbrigades uit heel Nederland zich ook dit jaar weer in gezet voor de inzamelingsactie “Serious Rescue”.

Met deze actie halen reddingsbrigades met een 3-daagse vaartocht van Medemblik naar Haarlem geld op voor het goede doel van de 3FM actie Serious Request. “Meisjes en vrouwen die slachtoffer zijn van seksueel geweld in conflictgebieden”

Voor “Serious Rescue”, zullen de vrijwilligers van de reddingsbrigade van Medemblik naar Haarlem varen. Een vaartocht van zo’n 100 kilometer, waarvoor 3 dagen in een lang lint van reddingsboten wordt gevaren. Het doel van de actie was uiteraard om vooraf en onderweg zoveel mogelijk geld op te halen via sponsoren en andere activiteiten. De Beerze Bulten heeft ook dit jaar hier weer aan mee geholpen met een sponsoring van maar liefst 500 euro.

Serious Rescue spandoek

Russische kinderen spelen in Giga Konijnenhol

Een groep van twintig Russische kinderen hebben afgelopen woensdag een hele middag mogen ravotten in het Giga Konijnenhol op de Beerze Bulten.

De Russische kinderen kijken hun ogen uit wanneer ze het Giga Konijnenhol binnengaan en weten van gekkigheid niet waar ze moeten beginnen met spelen. Deze kinderen worden gedurende acht weken opgevangen in gastgezinnen in Den Ham. Ze zijn hier om even bij te tanken. De kinderen komen uit allerarmste, vaak gebroken, gezinnen. Ze verblijven deze acht weken bij gastgezinnen. Daar worden ze opgenomen in het gezin en mogen de liefde en zorgzaamheid van het gezin ervaren. Ook de goede voeding en de gezonde lucht geeft het afweersysteem van de kinderen een enorme boost. Toch gaat het gewone leven in Nederland door. Met hen zijn twee Russische juffen meegekomen. Net als elk ander Nederlands kind volgen zij door de weeks onderwijs. In deze acht weken mogen de kinderen weer even kind zijn en lekker genieten.

Dit is ook het motto van de Bultje Foundation: “Laat kinderen kind zijn!” Een foundation die is opgericht door de held van de Beerze Bulten, Bultje. De Foundation zet zich in voor kinderen die het niet altijd even gemakkelijk hebben. De groep Russische kinderen waren dan ook meer dan welkom om een middagje te komen spelen en te ravotten in het Giga Konijnenhol. Ook het theater viel bij de kinderen in de smaak en werd met een lach op hun gezicht gevolgd. De middag werd goed afgesloten met een spetterende disco onder leiding van DJ Aart Schroefdraad. De kinderen hebben een topmiddag gehad en mochten weer even kind zijn.

Russische kinderen

De bus van Lyam

Een tijdje geleden kregen we een bericht van de moeder van Lyam. Lyam is een goedlachse, vrolijke jongen. Maar door zijn hersenbeschadiging heeft hij minder controle over z’n spieren i.v.m. spasticiteit. Als gevolg daarvan kan hij niet goed praten en zit hij in een rolstoel. Toch blijft hij altijd lachen! Lyam geniet erg van samen uitstapjes maken en het ontdekken van nieuwe dingen. Alleen hoe kom je daar? Juist.. met de auto. Voor Lyam, maar ook voor zijn moeder was een personenauto met de rolstoel in de koffbak niet handig. Het tillen maakte het voor zijn moeder erg zwaar! Daarom heeft de moeder van Lyam een prachtige bus aangeschaft. Lyam kan dus nu, net als alle andere kinderen, zelf in en uit de bus komen! Hier zijn Lyam en zijn moeder erg blij mee! Alleen een bus is heel erg duur. Daarom vroeg de moeder van Lyam of Bultje kon helpen.

De Bultje Foundation heeft Lyam en zijn moeder geholpen door een bedrag te schenken. Bultje en zijn vriend hopen dat Lyam en zijn moeder nog heel lang kunnen genieten van de prachtige en vooral veilige bus!

Lyam1

Bultje Foundation sponsort elektrische duofiets

Enige tijd geleden kregen wij een wens binnen van een familie. Oudste dochter Romy heeft namelijk het Syndroom van Down en kan niet op een tweewieler fietsen. Dit jaar bracht de familie wederom hun vakantie door bij Beerze Bulten maar ze zijn dus erg afhankelijk van de auto. De moeder van Romy vroeg ons of wij een Duofiets met trapondersteuning konden verhuren, zodat Romy ook fietsend over de camping kan.

foto 3[6]

 

lees meer »

Bultje Foundation Runner up in innovatieverkiezing

De Bultje Foundation van vakantiepark Beerze Bulten is dinsdag op de vakdag van de vakantiebeurs in Utrecht uitgeroepen tot ‘Runner Up’ bij de uitreiking van de InnovatieAwards. De Bultje Foundation. Het fonds waarmee campinggasten goede doelen kunnen aandragen waarvoor op het vakantiepark geld wordt ingezameld, kreeg het predikaat “Highly commended’ toegekend.

Gerrit Jan Hagedoorn van Beerze Bulten is blij met de waardering van de foundation. “De Bultje Foundation is toch wat anders dan onze ‘core business’ kamperen, maar we zijn blij dat we hiermee kinderen kunnen helpen die bij ons kamperen.”
De prijs werd uitgereikt door de organisatie Alan Rogers. Alan Rogers is een van origine Britse organisatie en heeft als doel om vakantiegangers betrouwbare informatie te geven over alle campings in Europa. Inmiddels is Alan Rogers in meerdere Europese landen vertegenwoordigd.20140114_123805_resized lees meer »

Zwemjuf Tineke de Boer vaart voor Serious Request

Van 20 tot 23 december 2013 heeft onze medewerkster Tineke de Boer met een aantal collega’s van reddingsbrigades in totaal €24.000,- bij elkaar ‘gevaren’ met  de actie Serious Rescue. De opbrengst hiervan ging naar de Serious Request actie ‘Let’s clean this shit up’  die dit jaar aandacht besteedde aan de kinderen die sterven aan diarree.

Naamloos lees meer »

Bultje Foundation draagt bij aan actie Stichting ALS

Op zaterdag 28 december heeft Bultje het Konijn namens de Bultje Foundation €1000,- overhandigd aan de bewoners van het Glazen Huis in Gramsbergen. De actie is opgezet om geld in te zamelen voor de stichting ALS Nederland. ALS is een spierziekte die leidt tot het onvoldoende of niet meer functioneren van de spieren. De drie bewoners van het Glazen Huis in Gramsbergen, waarvan twee bewoners oud-medewerkers zijn van Beerze Bulten, hebben de ziekte van dichtbij meegemaakt en vonden het tijd voor actie. Ze laten zich vier dagen opsluiten en krijgen slechts drie shakes per dag.
ALS treft ook kinderen dus daarom wil je Bultje Foundation graag bijdragen aan dit goede doel. De bewoners van het Glazen Huis in Gramsbergen zitten ‘opgesloten’ van 26 december t/m 30 december 2013 in café The Alley in Gramsbergen.20131228_163756

Bultje Foundation: Evi naar de Dolfijnen

Op 8 december j.l. is een cheque van maar liefst €2000,- uitgereikt aan Evi en haar ouders. Zij zijn gasten van Beerze Bulten. Evi’s ouders zijn bezig met een inzamelingsactie om dolfijntherapie op Curaçao mogelijk te maken. Evi heeft het syndroom van Down en ontwikkelt zich langzamer dan andere kinderen. Dit uit zich bij Evi vooral in haar spraak- en taalontwikkeling. Het is de bedoeling dat met de dolfijntherapie Evi’s ontwikkeling wordt gestimuleerd, zodat zij beter kan communiceren met de mensen om haar heen. Dat kan haar helpen beter te integreren in de samenleving. Dit is een doel dat precies past binnen de Bultje Foundation!DSCN2847

Bultje Foundation vervult Jorts wensdag

De Bultje Foundation heeft op 12 oktober een wensdag voor Jort in vervulling laten gaan, met als doel hem kracht te geven en hem echt een dag kind te laten zijn. Een wensvervulling is bedoeld voor kinderen om ze weer kind te laten zijn in plaats van patiënt. Niet alleen voor het kind zelf, maar voor alles en iedereen in de directe omgeving werkt dit heel positief.

20131012-Wensdag Jort foto

lees meer »