Bultje Foundation vervult Jorts wensdag

De Bultje Foundation heeft op 12 oktober een wensdag voor Jort in vervulling laten gaan, met als doel hem kracht te geven en hem echt een dag kind te laten zijn. Een wensvervulling is bedoeld voor kinderen om ze weer kind te laten zijn in plaats van patiënt. Niet alleen voor het kind zelf, maar voor alles en iedereen in de directe omgeving werkt dit heel positief.

20131012-Wensdag Jort foto

 

Jort Korpershoek is vier jaar en woont in Zwolle. Jort is geboren met een bloedziekte, Diamond Blackfan Anemie. Deze bloedziekte houdt o.a. in dat zijn beenmerg geen rode bloedcellen produceert. Tot de zomer van 2012 kreeg hij elke vier weken een bloedtransfusie. Na een geschikte donor gevonden te hebben voor een beenmergtransplantatie, is hij opgenomen in het ziekenhuis LUMC in Leiden. Helaas is niet alles verlopen, zoals het normaal zou verlopen. Hierdoor heeft hij zeven maanden in het ziekenhuis gelegen. Zijn ouders verbleven in het Ronald McDonaldhuis in Leiden, maar zijn zusjes heeft hij toen wel veel moeten missen. Die logeerden bij opa en oma. Jort werd in deze tijd omringd door volwassenen, waardoor het “echte kindzijn” er niet bij was. “Pas als je terugkijkt besef je hóe heftig het allemaal is geweest”, vertellen Esther en Peter Korpershoek. “Wanneer je er middenin zit, leef je van dag tot dag. Je kunt niet anders.” Nu gaat het goed met Jort. Hij gaat naar school, speelt met zijn kleine zusjes en kletst je de oren van het hoofd. “We zien hem steeds meer weer gewoon kind zijn. Dat is fantastisch.”

OP 12 oktober werd Jort ’s ochtends vroeg verrast met een grote Rova-vrachtauto die hem en zijn vader naar de Beerze Bulten bracht. Op de Beerze Bulten werd Jort, zijn ouders en twee zusjes, Eef en Cato, opgewacht door Aart en Bultje. Daar kreeg hij de volgende verrassing te horen. Hij mocht zwemmen met zijn papa, mama en zusjes. De dag kon al niet meer stuk en Jort straalde van oor tot oor. Daarna gingen ze lekkere pannenkoeken eten in de huiskamer van de brasserie De Hagehorst, waar de volgende verrassing kondigde zich al weer aan… Want opa, oma en andere familieleden zaten hem als verrassing op te wachten. Wat een feest met de hele familie pannenkoeken eten. Daarna mocht Jort samen met zijn zusjes, neefje en nichtje nog lekker spelen in het Giga Konijnenhol. En van de ene verrassing naar de andere, had Martijn nog een mooie afsluiting van deze speciale wensdag. Jort mocht samen met zijn papa en mama naar de musical van Buurman & Buurman in Theater De Voorveghter in Hardenberg. Buurman & Buurman zijn Jorts idolen en vrolijken hem ieder keer weer helemaal op. Ook op momenten dat hij zich ook echt even kind mag voelen. Aansluitend kreeg hij nog een speciale meet en greet met zijn idolen: Buurman & Buurman.

Wat is het fijn om als Bultje Foundation dit heerlijke mannetje te zien lachen en te genieten. Jort bleef de hele dag maar knuffelen en was zo dankbaar. Daar doen we het toch voor! Jort bedankt voor deze geweldige dag samen!